Järbo IF startade sin verksamhet 1927.

Det har hänt en hel del under årens lopp och klubben har haft olika inriktningar men består idag av två st sektioner - Skidsektionen och Fotbollssektionen.

I vår verksamhet vänder vi oss framförallt till barn & ungdomar i Järbo med omnejd, givetvis är även barn ifrån andra orter välkomna om de vill det. Båda våra sektioner har barn och ugdoms verksamhet, där barn ifrån ca 4-5 års ålder kan prova på de olika idrotterna.

Vi ser gärna att ungdomarna fortsätter idrotta när de blir äldre och därför finns även seniorverksamhet, där fotbollen är den största med ett A-lag som spelar i division 3.

Även inom längdskidor finns viss seniorverksamhet, men det primära är dock barn och ungdomar.

Vi ser bredden som en fördel då barn och ungdomar kan få förebilder och idoler på hemorten.

Vår verksamhet drivs och finansieras på flera olika sätt. Det mesta kommer ifrån ideellt arbete, samt medlemsavgifter och sponsring ifrån olika företag. I övrigt får vi vissa bidrag ifrån Sandvikens Kommun och Riksidrottsförbundet.

Vår målsättning är att alla ska kunna utöva idrott på sina egna villkor, oavsett ålder, kön eller etnisk härkomst. Vi försöker även bedriva viss verksamhet av handikappidrott.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:27 Skribent: Catarina Andersson

Postadress: